% Nyitási akció! %        Üdvözöljük megújult webáruházunkban!

Kézi pur ragasztóhab

Kézi pur ragasztóhab
-7%

Kézi pur ragasztóhab

Poliuretán ragasztóhab

Szigetelőanyagok építészeti felületekhez való ragasztásához.

Kiszerelés: 750 ml 

Bővebben
3 071 Ft/ db
2 859 Ft/ db
A vásárlás után járó pontok: 29 Ft
Részletek

Szigetelő anyag ragasztására építési felületekre. Kiválóan tapad az XPS, EPS, kőzetgyapot és egyéb, különböző építési alapokra (beton, tégla, fa). Lehetővé teszi a munkálatok gyors és hatékny előrehaladását, valamint további hő- és hangszigelést nyújt. Összhangban van az ETAG 004 európai irányelvekkel.

A felületnek stabilnak, laposnak és tisztának kell lennie. A poliuretán ragasztó alkalmazása előtt a felületet vízzel meg kell nedvesíteni. A nedvesítés azért fontos, mert javítja az adhéziót és felgyorsítja a poliuretán ragasztók keményedését. A munkaedény optimális hőmérséklete 20-25 °C. A poliuretán ragasztót a lemez szélére, majd a felszínre W betű formájában kell felhordani.

A pontos adagolás hozzájárul a poliuretán ragasztó alacsonyabb fogyasztásához. Egy doboz segítségével 12-16 m2 szigetelőanyagot rögzíthetünk.

Miután a poliuretán ragasztót a szigetelőlapra helyezte, várjon egy percet, mielőtt a falra rögzítené. Miután a szigetelőlapot a falra rögzítették, a poliuretán ragasztó megáll, hogy kitáguljon. A lemezek kiegyenlítése 10-15 perccel a rögzítés után lehetséges.

A nagyobb egyenlőtlenséggel rendelkező felületeket durvább mészhéj cement alapú habarccsal kell símítani, mielőtt a szigetelőlemezeket felhelyeznék. A falon lévő bizonyos pontkonvexitás esetén a szigetelőlemezeket a hátoldalon kell kitölteni úgy, hogy a külső felület szintje megmaradjon. Abban az esetben, ha vannak különbségek a szigetelőlemezek között, ezeket fel lehet tölteni a poliuretán ragasztóval.

Már két óra múlva a ragasztó megfelelő mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, és a szigetelőlapok mechanikai rögzítésével és további feldolgozásával folytathatjuk. A kiegészítő szigetelőlemezek rögzítése az alap minőségétől függ. Mindig rögzíteni kell a munkálatok alapját, a régi vakolatokat, a régi betonfelületeket, valamint a nem teherbíró felületeket.

Ha a betonlemez első vonalát nem támasztja alá semmi, vagy a homlokzat magasabb, akkor a teherhordó falra rögzített U profil használható mechanikai támaszként. Ha a hőszigetelő lemezeket rossz időben, például szélben és esőben rögzíti, akkor a munkálatokat megfelelően védeni kell. A szeles végeken, az épületek éleinek védelme különösen fontos!

A poliuretán ragasztót védeni kell az UV fénytől.

 

Kiadósság

60–80 méter

Felhordási hőmérséklet

min. + 5°C (felület), 20–25°C (adag)

Kötés ideje

10–15 perc (23°C/50% relatív páratartalom)

Hőálló képesség

-40°C-tól +90°C-ig

Adatok
Cikkszám
501055