% Nyitási akció! %        Üdvözöljük megújult webáruházunkban!

Gipszkarton 12,5 mm

Gipszkarton 12,5 mm
Gipszkarton 12,5 mm
Gipszkarton 12,5 mm
Gipszkarton 12,5 mm
ÚJ

Gipszkarton 12,5 mm

Méret: 12,5 mmx1200 mmx2000 mm

587 ft/m2

64 db/raklap

A gipszkartonok és építőlemezek használatával széleskörű belsőépítészeti funkciókat valósíthatunk meg úgy, hogy az esztétikai igényeinket is teljeskörűen kielégítik.

A gipszkarton lemez olyan helyiségekben történő használatra készült, ahol a relatív páratartalom nem haladja meg a 70%-ot. A hosszabbik éle kartonnal van bevonva és lapított, a rövidebb pedig egyformára vágott. Ezt a lemezt leggyakrabban belső szárazépítéshez használják. Használatával fal- és mennyezeti burkolatokat, válasz- és előtétfalakat, álmennyezeteket és tetőtér beépítéseket lehet kivitelezni.

Bővebben
1 584 Ft/ db
A vásárlás után járó pontok: 16 Ft
Részletek

Miért jó a gipszkarton?

Nem éghető anyag
Azon túl, hogy a gipszkarton lap nem ég, a gipszmagban kristályos formában megkötött víz egy esetleges tűz esetén „beépített tűzoltóként viselkedik”, a gipszmagból elpárolog, és ez a vízgőz lassítja a szerkezet mentén a tűzterjedést. Éghetőségi besorolása A2.

Mert a gipszkarton nagyon jó helyiség-klimatizáló tulajdonságokkal rendelkezik.
A gipszmag nagy mennyiségű párát képes befogadni, ezzel csökkentve a nyári időszakban a lakóhelyiségek páratartalmát. Ugyanakkor a téli, száraz fűtési szezonban a párát visszaengedi a helyiség levegőjébe, amitől hőérzetünk javul.

Mert a gipszkarton környezetbarát.
Fő alkotói: a többrétegű karton, a gipsz és a víz természetes anyagok, sem előállításuk, sem beépítésük nem szennyezi a környezetet.

Mert a gipszkarton szerkezetek jó hanggátlási tulajdonságúak.
A gipszkarton válaszfalak és álmennyezetek, valamint a bennük elhelyezett Isover ásványgyapot szigetelések segítségével jól gátolható a léghangok terjedése, és az egyéb, teherhordó szerkezetektől hang-lágy anyaggal elválasztott válaszfalak a testhangok okozta rezgéseket sem továbbítják.

Mert jó hőszigetelő szerkezetek építhetők belőle.
A közüzemi díjak optimálisra csökkentése ma már nagyon fontos az új otthont építők, a lakásukat bővítők vagy felújítók számára. Elsősorban a tetőterek kialakításához tudunk hőszigetelési szempontból előnyös szerkezeteket ajánlani, de az Isover egyéb hőszigetelő termékeivel kiegészítve mindenki nagyon gazdaságosan üzemeltethető otthont teremthet önmaga számára.

Mert a gipszkarton felületek jó közérzetet biztosítanak.
A már korábban említett páraháztartás-szabályozáson túl a gipszkartonnak az a jó tulajdonsága is megvan, hogy átveszi a belső tér hőmérsékletét, emiatt a falfelület nem sugároz hideget, így a helyiséget nem érezzük hidegebbnek, mint amit a szobai hőmérő mutat.

Mert költség- és időtakarékos.
A szárazépítés sokkal kevésbé időjárás-érzékeny, mint a nedves építési technológiák, így akár télen is elkészíthetők egy új lakóépület belső válaszfalai, álmennyezetei. Ugyanakkor a gipszkarton rendszer fajlagos ára is alacsonyabb a hagyományos építési rendszerekénél.

Mert a tévhittel ellentétben a gipszkarton jó teherbíró.
A gipszkarton lapok a statikus terheket nagyon jól viselik, így a hozzájuk tartozó, megfelelően kiválasztott dübelek segítségével négyzetméterenként akár 50 kg-ot is „ráakaszthatunk” a gipszkarton falra. Bátran felszerelhetjük rá a konyhaszekrényt!
A Habito még ennél is többet tud! Fokozott teherbíró képességének köszönhetően a tárgyak rögzítése egyszerű csavarozással elvégezhető, dübelre és ütvefúróra vagy egyéb gépre nincs szükség.

 

Letölthető dokumentumok: 

Gipszkarton 12,5 mm adatlap

Gipszkarton 12,5 mm teljesítménynyilatkozat

Adatok
Vastagság
12,5 mm
Szélesség
1200 mm
Hossz
2000 mm
Cikkszám
101011
Tömeg
17 kg/db
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek